T: 030 41 00 333    E: VERZORGING@RUUDSIKKENOVERLEDENENZORG.NL

Dienst- verlening

Door te zorgen dat de overledene zoveel als mogelijk zichzelf is, geven we hem of haar als het ware terug aan de nabestaanden. Dit is van groot belang omdat dit het beeld is dat zij voorgoed met zich meedragen. Hierin ligt voor ons de kern van ons werk.

OverledeneNverzorging

De verzorging van de overledene, kan daar plaatsvinden waar het gewenst wordt. Wanneer de familie hierbij aanwezig wil zijn of mee wil zorgen, zien wij dit als een waardevolle bijdrage. Immers, de familie kent de overledene het best. Dankzij hun inbreng kunnen wij de details aanbrengen die hun dierbare herkenbaar maakt.

Wij bieden deze hulp 24/7 aan met een team van vaste, ervaren verzorgers. In het team zitten onder meer kapsters en visagisten.

 

rouwvervoer

“Zodat de nabestaanden op gepaste wijze afscheid kunnen nemen van hun dierbare.”

Rouwvervoer is het overbrengen van de overledene van de plaats van overlijden naar de gewenste locatie. Dit kan thuis zijn, of bij een uitvaartcentrum.

Overbrengingen vinden doorgaans plaats met onze donker- of lichtgrijze Vito bus.

 

Gastvrouw / gastheer

Mocht u ondersteuning wensen rondom de condoleance en de uitvaart dan kunt u gebruik maken van de diensten van één van onze gastvrouwen of gastheren.

Zij leveren praktische ondersteuning en verzorgen alles rondom rouwbezoek en condoleance.

 

 

UITVAARTASSISTENT(E)

De uitvaartassistent(e) levert gespecialiseerde zorg rondom de uitvaart. Zij zijn de extra ogen en handen van de uitvaartleider. Samen met de uitvaartassisten(e) geeft u vorm aan de uitvaart, precies zoals u dat wilt.

Op de dag van de uitvaart zijn er veel praktische zaken die geregeld moeten worden. Denk aan het ontvangen van de gasten, het aannemen van bloemen, het klaarleggen van het condoleanceboek en het begeleiden van gasten naar de juiste plaats. Dit alles vraagt om de nodige zorg en aandacht, zodat de nabestaanden zich kunnen richten op het afscheid nemen van hun dierbare.

DRAGERS

Soms wil een familie liever niet zelf dragen. Dat kan ongewenste stress geven tijdens het afscheid. De inzet van professionele dragers brengt rust en orde in het afscheid. Als zij de overledene op de schouder begeleiden is dat een prachtig beeld dat bijblijft.

Voor uw dragers hebben wij een samenwerking met Ferentes. Zij zijn sinds 2005 actief in een groot deel van Nederland, maar net als wij gestart en gevestigd in provincie Utrecht.Op hun website vindt u uitgebreid beeldmateriaal en ziet u de verschillende kledingmogelijkheden.U kunt kiezen voor een team van heren of dames. Maar ook gemengde inzet is mogelijk.

STAATSIEVERVOER

Staatsievervoer is het vervoer van de overledene op de dag van de uitvaart.

We hebben hiervoor een grijze en een zwarte Mercedes rouwwagen ter beschikking.

Onze chauffeurs zijn bekend met alle uitvaartcentra en crematoria in de regio.

 

 

Thanatopraxie (lichte balsaming)

Thanatopraxie, is een techniek die wordt gebruikt om het lichaam van een overledene te conserveren, zodat het er natuurlijk uitziet en langer bewaard kan blijven. De familie krijgt daardoor meer tijd om afscheid te nemen van hun dierbare. Het lichaam hoeft niet gekoeld te worden.

Thanatopraxie wordt uitgevoerd door een speciaal opgeleide en gecertificeerde thanatopracteur die ervoor zorgt dat het proces zorgvuldig en respectvol verloopt. Het kan worden gebruikt in verschillende situaties; wanneer iemand thuis wordt opgebaard of als het lichaam moet worden overgebracht naar een ander land.

NAZORG: HOE AANVAARD JE HET ONVERMIJDELIJKE EN LAAT JE LOS?

Een dierbare verliezen kan diep ingrijpen. Soms is rouwen zo moeilijk, dat je daar wel professionele steun bij zou willen krijgen. Je moet immers een verlies in de ogen kijken en een nieuwe balans in je leven vinden.

Voor goede nazorg werken wij samen met Willem Blokland, geestelijk raadsman. Hij heeft veel ervaring met het begeleiden van mensen na een verlies.

U bent welkom voor een kennismaking in zijn praktijk in Amersfoort, maar hij kan u ook thuis bezoeken. Kijk voor meer informatie over Willem op zijn website of op de website van het Centrum voor Levensvragen Eemland waar hij onder meer werkzaam is. In de regio Eemland zijn maximaal vijf gesprekken met Willem kosteloos.